Media supplies

Boruta Zachem z czterokrotnym wzrostem zysku netto w II kwartale 2020 r.

Boruta Zachem z rekordowymi przychodami w II kwartale 2019 r.

Boruta-Zachem, spółka działająca w branży chemiczno-kosmetycznej, w drugim kwartale wypracowała 8,3 mln zł przychodów ze sprzedaży – jest to wynik o 54 proc. wyższy w porównaniu do poprzedniego roku. Na wzrost sprzedaży wpływ miały zwiększone działania marketingowe w zakresie ekologicznych marek oraz pozyskanie nowych, dużych klientów. W tym okresie spółka również poprawiła wyniki finansowe i rentowność na każdym poziomie działalności.

Katarzyna Bosacka ambasadorką marki OnlyBio i OnlyEco

Laboratorium Naturella – spółka której wyłącznym właścicielem jest notowana na NewConnect Boruta Zachem, zawarła kontrakt z Katarzyną Bosacką. Znana dziennikarka prasowa i telewizyjna została ambasadorką dwóch ekologicznych marek firmy na polskim rynku. Spółka zapowiada rozpoczęcie długoterminowej kampanii promocyjno-edukacyjnej z udziałem Katarzyny Bosackiej jeszcze w drugim kwartale.

Przychody Boruty Zachem wzrosły o 24 proc. w IV kwartale 2018 r.

Boruta-Zachem – spółka notowana na NewConnect, działająca w branży chemicznej, osiągnęła
w czwartym kwartale 8,8 mln zł przychodów ze sprzedaży, co oznacza wzrost o ponad 24 proc. względem analogicznego okresu ubiegłego roku. Zysk netto w tym okresie wyniósł 2,0 mln zł. Dynamiczny wzrost przychodów to efekt rosnącej skali działalności segmentu chemii gospodarczej
i kosmetyków, których produkcja oparta jest na bazie ekologicznej biosurfaktyny.

Boruta-Zachem planuje przejęcie Laboratorium Naturella

Boruta-Zachem – spółka notowana na NewConnect, działająca w branży chemicznej podpisała list intencyjny w sprawie potencjalnego przejęcia biotechnologicznej firmy oferującej ekologiczne kosmetyki i środki czystości, Laboratorium Naturella. Porozumienie umożliwi rozpoczęcie negocjacji w sprawie szczegółowych warunków umowy. Obie strony chcą zakończyć negocjacje w 2018 r., a wartość transakcji nie przekroczy 1,0 mln zł.

Boruta-Zachem publikuje wyniki za I kwartał 2017 r. i finalizuje prace związane z wdrożeniem nowych produktów na rynek

Boruta-Zachem – polski producent barwników, pigmentów i rozjaśniaczy optycznych, podsumował I kwartał 2017 r. W tym okresie przychody ze sprzedaży wyniosły 4,65 mln zł i były wyższe o 7,1 proc. niż w roku ubiegłym. Jednocześnie została uruchomiona pierwsza partia produkcyjna ekologicznych kosmetyków i środków czystości oraz ukończono niezbędne prace przygotowujące nowe produkty do wprowadzenia na rynek.

To produce non-allergenic cosmetics

Polish manufacturer Boruta-Zachem is planning to launch production of non-allergenic cosmetics in Bydgoszcz, in the country’s north - wrote magazine Cosmetics Business.

What is worth knowing about the biosurfactants?

Learn more about what biosurfactants are, in what fields they are used and why they are so important for human life.

History in photos

Welcome to extraordinary photo gallery showing 120 years of of our company’s history.

Revolutionary nano bandages

We have started scientific research which aims to create modern bandages with unreachable so far properties, which help the process of wound healing.